Gość Konrad Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Witam, 30 lipca mój syn (15lat) miał wypadek, złamał piszczel prawej nogi. Próba nastawienia złamania zakończyła się niepowodzeniem. Po 3 dniach pobytu w szpitalu wykonano zabieg zespolenia blachą A-O, nogę włożono w gips. Po miesiącu wszystko ok, zdjęto gips, syn zaczął chodzić. Powiedziano że zdjęcie blachy za ok.pół roku. Minęło 5 miesięcy z nogą wszystko ok, syn wrócił do formy biega,gra w piłkę. Lecz boi się następnej operacji, dlatego chciałem zapytać jeżeli blacha nie zostanie wyciągnięta są jakieś objawy. coś może się stać czy coś w tym stylu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sabina Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Kilka dni temu miałam wyciągnięte zespolenie czyli blaszka + 4 śrubki. Obawiałam się najmniej tej operacji a okazało się ze przeżyłam najbardziej nieprzyjemną operację jak do tej pory. Mam 27 lat i w tym wieku lekarz zaleca żeby zespolenie zostało całkowicie usunięte. Także proponuję żeby syn zdecydował się na zabieg. Nie należy do najprzyjemniejszych ale trwa krótko i po chwili ma się już wszystko z głowy. Życzę powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi