Gość tell Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 W wrześniu byłam u lekarza w związku z wysypką (dostałam maść i przeszło, podobno to z wody, bo kąpalam sie w jeziorze wtedy) i przy okazji pokazałam lekarce 1 kulkę za uchem (prawym). Stwierdzilą ,że to wezły chlonne, pomacała tak dwoma rękami i wyczuła 2. Badała inne wezły,zęby itp. i powiedzialą ,że jak nie zniknie to mam przyjśc za tydzień. No ale olałam sprawe bo nie boli mnie to i nie przeszkadza,a teraz patrze i dalej mam te kulki 2 za lewym i 1 za prawym + jeden z tyłu głowy. To taka jakby kość, bardzo twarde nie rusza się i nie boli. Pozatym czuje się bardzo dobrze. Co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Prawdopodobnie nie są to węzły, po bokach znajdują się wyrostki sutkowate, natomiast z tyłu głowy pojedyncza guzowatość potyliczna zewnętrzna. Aby się upewnić należy przycisnąć guzek, jeśli ból jest podobnego charakteru jak przy przyciskaniu piszczeli (kości) to nie jest to w. chłonny, w przeciwnym wypadku należy zgłosić się do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tell Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Tak jak napisałam wyżej, to nie boli, nawet przy dotykaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Jeśli nie boli, to jest to raczej kość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tell Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Skoro jest to kość, to dlaczego urosła ? Nigdy wcześniej tego nie miałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Nigdy wcześniej nie zwróciła Pani na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi