Gość Gość Paula Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Witam, 20 lipca 2018 doznałam wypadku samochodowego i złamania kości udowej prawej. Została zespolona gwoździem srodszpikowym i 4 srubami. Jestem czwarty dzień po zabiegu odsunięcia 2 śrub... opuchlizna zmniejszyła się ale ból z każdym dniem jest gorszy... przez jaki okres czasu będą dolegliwości? Obawiam się że to moze zakwasy bo ćwiczę przez siłę zginanie i prostowanie nogi.... Nie chcę przykurczu kolana tak jak po operacji zespolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriana Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2024 Mam pytanie, moja mama ma wstawiony gwozdz srodszpikowy w nodze, ktory jest juz ponad 25 lat w srodku 🙈 niestety. Zostal wstawiony w starym szpitalu w Jeleniej Gorze a sciagany byl w tamtych czasach z Warszawy. Problem w tym ze ma ona w biodrze artroze i musi zostac wykonana operacja wstawienia endoprotezy stau biodrowego. Aby to bylo mozliwe musi zostac wyciagniety gwozdz srodszpikowy … ktory nie jest NIGDZIE dokladnie notowany. Mieszkamy za granica a dokladnie w Niemczech i lekarze tutaj wola miec pewnosc z czym maja doczynienia tzn. Nazwa Firmy ewentualnie Seria, aby mogli gwozdz wyciagnac potrzebuja namiary. Czy ma ktos z Panstwa moze pomysl kto mogl by nam pomoc???? Szpital mowi ze tylko do 20 lat trzymaja dokumenty w archiwum a Zus ze nic nie maja poniewaz bylo to prywatnie zalatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi