Gość Maciek 21 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Boli mnie prawe jądro oraz *żyła* która do niego prowadzi przy jądrze już jakiś czas (ok 3 miesięcy), zrobiłem USG oto wyniki: Prawe najądrze powiększone. W głowie widoczna jest torbiel o śr. 5mm. Lewe najądrze i jądra w normie. Pojedyncze żylaki lewego powrózka o śr, 3mm, ulegające miernemu poszerzeniu podczas próby Valsalvy. W worku mosznowym, po str. prawej niewielka ilość wolnego płynu. Pachwiny wolne. Chirurg co robił USG powiedział, że to jest zapalenie najądrza. Poszedłem następnie z badaniami prywatnie do urologa. Potwierdził diagnozę chirurga i dał mi leki: - Levoxa (antybiotyk) raz dziennie przez 10 dni, oraz nimesil 2x dziennie(jeszcze zostało mi leku na 4 dni) na zapalenie, antybiotyk skończyłem wczoraj i nie widzę żadnej poprawy. dostałem jeszcze dihespan na żylaki pytania: 1. Czy takie żylaki są groźne o tych rozmiarach ? Oraz czy ten lek pomoże je zmniejszyć ? zwalczyć ? 2. Czy taka zastosowana kuracja może być nieskuteczna na zapalenie (jak nie ma poprawy)? Czy może była to błędna diagnoza ? Bądź muszę poczekać jeszcze na wyniki kuracji? 3. Czy ta torbiel to coś poważnego bo urolog nic mi na ten temat nie powiedział ? i czy zniknie ? 4. Co mam z tym problemem robić dalej ? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaaaaaaa Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Zesrac sie i tak chodzic... altacet i doxy. Pizniej odstaw to.. bo pomimo brania antybiot bedzie bolalo.. organizm sam musi zwalczyc obrzek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi