Gość zyłeczka Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Witam,od kilku lat cierpię na chorobę zwyrodnieniowa stawów i kręgosłupa,jestem na rencie inwalidzkiej.Choroba w dużym stopniu zmieniła moje życie oraz sprawności ruchową a co za tym idzie moja wagę,moje obecne BMI 35.Wiadomo że otyłość na która obecnie dodatkowo cierpię przyczynia się niekorzystnie dla moich stawów i kręgosłupa ale pomimo ciągłych diet waga wzrasta efekt jojo.Poje pytanie dotyczy opaski na żołądek,czy mam szanse na dofinansowanie z NFZ oraz jak się o nie starać,czy osobiście wystosować prośbę czy robi to na specjalnym wniosku lekarz chirurg do którego zwrócę się z w/w problemem.Bardzo proszę pomóc mi w tej sprawie bo obawiam się że za rok lub dwa przestanę chodzić już tak w danej chwili poruszam się o kuli,dziękuję i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zyletka Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam. O ile sie orientuje to opaska na zoladek jest skuteczna w likwidacji otylosci. Jednak sa pewne przeciwskazania i powiklania.Operacja jest refundowana przez NFZ,ale ze wzgledu na limity przyznawane szpitalom dosc dlugo czeka sie na zabieg . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zyłeczka Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Witam, *zyletka* dziekuje bardzo za odpowiedz tak więc sa szanse na refundacje jednak pierwsze kroki gdzie ? lekarz pierwszego kontaktu? to chyba nie wystarczy ? chyba bedzie potrzebny jakiś specjalista ale jaki? Pozdwawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zyletka Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam.Oczywiscie,ze w pierwszej kolejnosci trzeba zglosic sie do rodzinnego.a on odpowiednio pokieruje i wskaze specjaliste.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi