Gość Marcin Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Mam 17lat. Od 2 miesięcy odczuwam dyskomfort w okolicach pod jadrami (tylko po lewej stronie), ten dyskomfort promieniuje na wewnętrzna stronę lewego uda przez pachwinę a czasami mam wrażenie ze lekko boli od ud aż do kostki. Nie jest to żaden poważny ból, nie jest większy gdy dotykam jąder. Mam czasami wrażenie jakby przy dotykaniu moszny i jader okolica pod jądrami i noga lekko drętwiały. Ból nie przeszkadza mi w życiu codziennym, nie odczuwam go podczas siedzenia ani chodzenia/stania, jedynie gdy wieczorem kładę się spać. Podczas siedzenia *po turecku* boli mnie udo a nie okolice pod jądrami. Z tego co zauważyłem ból znacznie się zmniejsza gdy na okolice jąder i podudzia użyje maści ketonal. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale moje lewe jądro (ta strona gdzie odczuwam ból uda, pachwiny o okolicy pod jądrem) jest większe od prawego. Nie jestem w stanie powiedzieć o ile większe, ale wydaje mi się, że jakieś 1.5raza. Podczas dotykania jąder nie wyczuwam żadnych guzków czy nieprawidłowości. Jestem uczniem więc dużo czasu spędzam w szkole w pozycji siedzącej, w domu większość czasu spędzam także na krześle, nie uprawiam żadnego sportu, przy komputerze siedzę dziennie rzędu 6 godzin. Mój tryb życia wskazywałby że powodem bólu jest właśnie brak aktywności fizycznej i długie siedzenie przy komputerze, dlatego o nim piszę. Chciałbym jednak upewnić się, że istnieją małe szanse na powikłania związane z jądrami, ponieważ to o nie najwięcej się obawiam. Pragnę jednak zauważyć, że częściej odczuwam ból uda niż ten pod jądrami i może faktycznie to ból uda promieniuje w okolice pod jądrami i to jest źródłem moich obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Być może jest to związane z kręgosłupem, proszę zgłosić się do lekarza POZ, on po zbadaniu ukierunkuje się na konkretny układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi