Gość Danusia Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dzień dobry.Mam wykonane bad. usg barku prawego, z którego wynika: Płyn w pochewce ścięgna głowy długiej mięśnia dwugłowego, płyn gr. do 5mm, płyn w kaletce podkruczej i podbrakowej.-Zmiany zapalne kaletki naramiennej i pochewki ścięgna głowy długiej. Ścięgno głowy długiej mięśnia dwugłowego ramienia o zachowanej ciągłości położone w bruździe między guzkowej. Ciągłość ścięgien i mięśni tworzących stożek rotatorów (nadgrzebieniowy, podgrzebieniowy, obły i podłopatkowy) o zachowanej ciągłości bez zmian. Szerokość przestrzeni podbarkowej 11mm- w badaniu dynamicznym rotacja szerokości przestrzeni do 7mm-graniczna wielkości Zmiany zwyrodnieniowe w stawie obojczykowo barkowym i barku. W kaletce kata łopatki płyn-6mm. Uprzejmie proszę o poradę co należy dalej z tym zrobić i czy jest to niebezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Jest to zespól cieśni przestrzeni podbarkowej. Leczenie należy jeszcze skonsultować z ortopedą, ale na początek pewnie będzie to rehabilitacja, leki przeciwbólowe, ewentualnie miejscowe podawanie steroidów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stefan Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Jeszcze jedna podstawowa sprawa.Trzeba udać się do dobrego specjalisty w tej dziedzinie co by odpowiednio zdiagnozował dany problem.Mówię tak bo miałem przykre doświadczenie przy tej dolegliwości.Życzę zdrowia i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania z Gdańska Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Ja też mam problem z lewym barkiem. USG wykazało * W zakresie lewego stawu ramiennego znaczący zmian strukturalnych nie stwierdza się , , z wyjątkiem zwiększonej ilości płynu w osłonce ścięgna głowy długiej mięśnia dwugłowego- jako miejscowy odczyn zapalny. Zmian wysiękowych wewnątrzstawowych nie widać. Z tego powodu mam duże ograniczenie ruchu i bul. Proszę o poradę Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi