Gość Edyta Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Mój tato 4,5 roku temu miał przeprowadzona operację usunięcia odcinka jelita grubego i zdiagnozowany nowotwór złośliwy.Przez 4,5 roku czuł sie bardzo dobrze,wyniki były b.dobre.Nagle jego markery wzrosły a samopoczucie pogorszyło się,stwierdzono guz na nadnerczu i 3 tygodnie temu operacyjnie go usunięto,po tygodniu od usunięcia nadnercza nastąpiły zmiany zachowania taty,zaczął zapominać podstawowych rzeczy.Zdiagnozowano pooperacyjny obrzęk mózgu,a po dokonaniu badania głowy tomografem stwierdzono guz wielkości śliwki i przesuniecie mózgu o 9 cm.Po tek operacji tata zapadł w śpiączkę,dopiero po 3 tygodniach otworzył oczy.Wyniki badań wskazuja ,że były to przerzuty,które *sieją*w brzuchu.Obecnie tata leży,karmiony sondą,z założonym cewnikiem i w pampersie.Wszystko to wydarzyło się w niespełna 3 tygodnie.Lekarze maja podzielone opinie.Jeden mówi,ze to koniec i trzeba liczyć się ze zgonem w ciągu 3-4 miesięcy,inny lekarz mówi,że tato wstanie i jeszcze dostanie radio i chemioterapię.On sam z każdym dniem zachowuje sie lepiej,reaguje na osoby opiekujące się nim,próbował samodzielnie łykać 2 łyżeczki zmiksowanej zupy...Jakie są rokowania?Czy można jeszcze mieć jakąś nadzieję.Mój tata był do tej pory aktywnym fizycznie i silnym psychicznie postawnym mężczyzną.Czy tak wygląda koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Nie ma szans na wyleczenie. To śmiertelna choroba i trzeba liczyć się z najgorszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 ale czy to już,czy może jeszcze uda się wywalczyć kilka mięsięcy życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sceptyk Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 zawsze można walczyć o następne dni, przed rakiem możemy uciec jedynie nim się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Edyto nie trać nadziei, ludzie wychodzą z takich a nawet gorszych stanów. Poszukaj w internecie - wiele jest takich przykładów. Jeśli znasz angielski to na anglojęzycznych stronach znajdziesz dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Ja też mam nadzieję,że tato chociaż na pewien czas z tego wyjdzie.Może ktoś wie gdzie zdobyć wit.B17 w innej postaci niż pestki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Wczoraj mój Tatuś odszedł na zawsze :(((((((((((((((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elzbieta Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Pani Edyto szczere wyrazy współczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kogut Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 a czy chemoprewencja była stosowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Słabą chemię Tata dostawał zaraz po pierwszej operacji usunięcia nowotworu jelita.Znosił ją w miarę dobrze i być może dlatego tak długo(4,5 roku)było zupełnie dobrze.Nie mogę pogodzić się z tym co się stało.Tata zawsze był bardzo silnym fizycznie i psychicznie mężczyzną,pogodnym i z poczuciem humoru,dlaczego ta cholera go dopadła?????!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi