Gość Maria Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Bardzo proszę o wyjaśnienie rozpoznania: Zapalenie błony śluzowej żołądka nieaktywne stopnia małego.Zanik śluzówki w stopniu 1 do 3. Helicobakterii nie stwierdzono. Czy jest to groźne i jak leczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zapalenie błony śluzowej żołądka leczy się preparatami zmniejszającymi kwaśność soku żołądkowego. Lek doobiera się w zależności od objawów. Np. inhibitorami pompy protonowej (omeprazol), lekami zobojętniającymi. Najlepiej skonsultować się z lekarzem, który zlecił badanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Dziękuję.Wizytę u lekarza mam dopiero w lutym.Chciałabym wiedzieć co znaczy zanik śluzówki,i czy się ona regeneruje. Czy dolegliwości bólowe po lewej stronie brzucha w postaci mrowienia i swędzenie,promieniujace od pępka aż do nogi maja jakiś związek z w/w rozpoznaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zanik śluzówki jest niewielkiego stopnia i jest szansa, że dzięki leczeniu zregeneruje się. Objawy jakie Pani opisuje raczej nie są związane z zapaleniem żołądka. Może jeszcze warto by było wykonać USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria. Opublikowano 28 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 USG było robione w pierwszej kolejności, i było podejrzenie niewielkiego złogu na nerce,ale urolog nie potwierdził tego wg rtg. Proszę o zasugerowanie co może być przyczyną bólu z lewej strony.Nadmieniam,ze trzustka jest zdrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Izzy18 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Ja mam też zapalenie żołądka ale ostre i z bakteria do tego. Gdy skończyły mi się leki to mój brzuch strasznie boli. Już miałam 2kuracje na zwalczenie. Czy to możliwe żeby bakteria nie reagowała na leki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam. Proszę o pomoc. Od tygodnia czuję mrowienie na całym brzuchu oraz na dłoniach. Co może być tego powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi