Gość Grzegorz Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Witam, trzy tygodnie temu mialem kolizje samochodowa i potym zaczołem odczuwać ból w kolanie. Lekarz ogólny skierował mnie na usg, które wykazało że łąkotka przyśrodkowa jest ze szczeliną pęknięcia z niejednorodną przyległą torbielą płynowo/maziółkową wielkości: cz.płynowa 20x14x16mm, objetosci 2,3ml ktora wpukla sie pomiedzy włókna więzadła piszczelowego i część maziółkowa 9x5mm brzeżnie w łąkotce w rogu tylnym.Dodatkowo doszedl odczyn płynowo/ maziółkowy w zachyłkach nad- i okołorzepkowych kaletki który tworzy pasma grubości 3-5mm. Poza tym obraz łąkotki bocznej w miejscach dostępnych badaniu, więzadeł, ciała tłuszczowego i dołu podkolanowego bez wyrażnej patologii. Na czas oczekiwania na wizyte u ortopedy zaczołem nosić opaske na staw kolanowy z udwardzonymi bokami i dzięki temu moge chodzić(kuśtykać). Pytanie to czy używając jej niepogarszam tylko sytuacji i czy może powinienem zaopatrzyć sie w kule i odciążyć troche to kolano??Oraz czy czeka mnie operacja czy może potrzebuje fizjoterapii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi