Gość Rafał Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Witam, złamałem kość strzałkową i włożono mi nogę w gips na 6 tygodni. W związku z tym mam pytanie czy po zdjęciu gipsu powinienem już normalnie chodzić, czy powinny być z tym jakieś kłopoty? Bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam ja miałem podobną przygodę tylko ze gips miałem 4 tygodnie ponieważ był za ciasny + za mała dawka leku na rozrzedzenie leku co skończyło sie zatorem w płucach... jeszcze 4 tyg nie *używałem* nogi juz po zdjęciu. od paru dni powoli ucze sie chodzić najgorzej boli kotska przy pierwszych krokach potem jakoś idzie ale męczyć sie zapewne bedzziesz tak jak ja. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 po zdjęciu gipsu przez miesiąc chodziłam na rehabilitację, po miesiącu chodziłam w miarę normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Hej -zlamalam kosc strzalkowa tuz powyzej lewej kostki. Gips na 5 tygodni, a teraz mam but ortopedyczny (stabilizator), w ktorym moge chodzic, ale tylko o kulach. Powinnam stopniowo dodawac obciazenie na te noge-robie to oczywiscie na oko, bo skad ma wiedziec, kiedy obciazam noge 40 kg? Jestem w drugim tygodniu rehabilitacji, wg. lekarza za 3 tyg, bede mogla chodzic bez kul. Pierwsze dni po zdjeciu gipsu kostka byla spuchnieta, miesnie sztywne. W lydce ubylo mi 5 cm miesni. Jest coraz lepiej, ale miesnie trzeba wycwiczyc od nowa. Jestem troche rozczarowana bo myslalm, ze bede mogla chodzic prawie od razu po zdjeciu gipsu. Moze lekarz dmucha na zimne? Moze odwaze sie wczesniej odstawic kule? W domu, przy meblach kustykam na tej nodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi