Gość Łukasz Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Z 3 lata temu miałem wypadek na nartach w wyniku czego skręciłem kolano i okazało się ze zerwałem więzadło krzyżowe przednie. 1.5 roku temu miałem operacje rekonstrukcji ACL. Po rehabilitacji mam pełen zakres ruchu. Zacząłem ćwiczyć kolano na siłowni z niemałymi postępami. Jednak za każdym razem jak gram w nogę kolano wyskakuje i z powrotem wskakuje na swoje miejsce, następstwem czego jest opuchlizna i ból. Byłem kilka razy u ortopedów i stwierdzili że kolano jest stabilne* więzadło *trzyma*. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Nic nie poradzę skoro ortopedzi uważają, że wszystko jest w porządku. Można ewentualnie w takim przypadku wykonać kontrolny rezonans stawu kolanowego celem oceny stanu pooperacyjnego kolana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 a zakup stabilizatora sportowego jest jakimś wyjściem ? Mógłby Pan Doktor jakiś może poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniell5 Opublikowano 1 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 mam to samo, co jakiś czas...wypada na ok 1 sekundę wraca na miejsce w stawie, po czym czuje mocny ból do 2-3 dni i mam spokój na jakiś czas...póki znowu.... nic na to nie poradzisz! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sportowiec Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 ja mam to samo*/ i nie wiem co robic*/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Mi wyskakuje acl jestem przed konsultacja na saszerów w warszawie 18 lipiec 2012 ale już wiem że na zabiek będe czekała ok rok jak nie wieciej. Kolano boli i ciągle mi przeskakuje. Ból nie do opisania. Pomaga opaska uciskowa żel no i taki żel w płynie nexcare mrozi i ból po nocy przechodzi ale i tak przez trzy dni kuleje i ledwo chodze. Piszcie co robicie jak wam przeskakuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Ja też jestem po operacji ACL ponad 7miesiecy... ostatnio w pracy mi wyskoczylo kolano tylko ze ja nie ma bulu ani nie puchnie tylko sie plyny zbieraja.. I Kto wie co robic ja Ortopeda powie ze jest wzystko ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi