Gość irena Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam ! na zoladek choruje od kilku lat z przerwami rzuty choroby trwaja nawet trzy i więcej miesięcy jet to ból piekący promieniujący do łopatki gardła zlokalizowany po żebrami .biorę leki polprazol 40 .duspatalin .ostatnio choroba wróciła zrobilam wyniki sa dobre ob 5cpr11 w normie usg wykazalo maly obrzek w trzonie zoladka co to może onaczać czy to rak ? bardzo się boje .po zmianie leków z polprazolu na ortanol bóle jakby się zmiejszyły jest tylko kluka w gardle .bardzo prosze o pomoc w mojej sprawie z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 USG nie jest dobrym badaniem oceniającym stan żołądka (narządów powietrznych). Trzeba by wykonać w takim przypadku gastroskopię. Obrzęk w trzonie żołądka oznacza raczej stan zapalny, ale trzeba to dokładnie zdiagnozować przez badanie gastroskopowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość irena Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Witam! zrobiłam badanie gastroskopii. i wszystko wsyszło dobrze wynik prawidłowy .a goli dalej jak bolało wyniki są dobre próby wątrobowe trzustkowe ob .cpr wszystko w normie co mam dalej robić co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi