Gość Justyna Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam, mam problem z którym żaden z lekarzy nie może sobie poradzić gdyż mówią że nie wiedzą czym to jest spowodowane, od jakiś 6 miesięcy podczas załatwiania mam straszne bóle brzuch, nie pojawiają się one zawsze tylko podczas miesiączki i kilka dni po tym jak skończy się krwawienie, jest to niesamowity ból, tak mocny iż robi mi się strasznie słabo, kilka razy prawie co nie zemdlałam, byłam już u kilku ginekologów, żadnej diagnozy, a ból jak był tak dalej się pojawia, jeden z lekarzy stwierdził, że może jest to spowodowane uciskiem narządów na siebie, ale na słowach się skończyło, bo żadnych badań w tym kierunku nie podjął, bardzo proszę o pomoc bo bóle są coraz bardziej uciążliwe, jeśli ktoś wie czym to może być spowodowane, proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Możliwe,że bóle pojawiające w czaie miesiaczkowanie w jamie brzusznej w czasie defekacji moga być spowodowane ogniskiem endometriozy (torbieli czekoladowej). Gdy dochodzi do złuszczania sluzówki endometrium w macicy do takich samych czynności dochodzi własnie w ognisku endometriozy co wywołuje ból. Warto by było w czasie miesiączki wykonać USG jamy brzusznej lub TK jamy brzusznej. Także USG jamy brzusznej przezpochwowe, ale już oczywiście nie w czasie miesiączkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 dziękuję za pomoc wspomnę lekarzowi, i zrobie te badania, ważne że juz chociaż mam wskazówki z jakim kierunku sie badać, mam jeszcze jedno pytanie, czy jesli to jest co o czym Pan napisał to musi byc przeprowadzona operacja, czy tylko jakies tabletki moga usunąć objawy i wyleczyć , bo z tego zrozumiałam i przeczytałam jest bo cos poważnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CioccolatabiancA Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witam, trochę późno ale odpowiadam najprawdopodobniej masz tyłozgięcie macicy i to jej ułożenie powoduje ten straszny ból przypominający porodowy i to tylko w czasie miesiączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Violka Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam Ja również mam taki ból, w trakcie krwawienia przy wypróżnianiu czuję bardzo ostry ból brzucha, dolnej części kręgosłupa promieniujący do kości ogonowej. Później samoistnie przechodzi kiedy kończy się krwawienie. Byłam już na badaniu USG i wykryto mi tyłozgięcie macicy. Żadnych zmian patologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi