Gość Lucyna Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam, cierpię na zespół Peutza Jeghersa. Wycięto mi już z jelit polipy hamartomatyczne, jednak niedawno miałam gastroskopię i odkryto, że w trzonie żołądka jest 30 polipów hiperplastycznych (każdy wielkości kilku mm). Jak je się usuwa? Czy będzie to można zrobić endoskopowo? Czy takie polipy są groźne? Czy mogą się przekształcać w nowotwory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Jak je się usuwa? Czy będzie to można zrobić endoskopowo? - takie polipy usuwa się właśnie drogą endoskopową za pomocą specjalnych urządzeń przystosowanych do tego typu zabiegów endoskopowych Czy takie polipy są groźne? Czy mogą się przekształcać w nowotwory? - polipy hiperplastyczne są raczej niegroźne i z reguły nie przekształcają się nowotworowo, niestety z uwagi na tak dużą ilość tych polipów niestety może zaistnieć prawdopodobieństwo nowotworzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lucyna Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jak szybko powinny być usunięte takie polipy? Wizytę mam ustaloną dopiero na październik. Czy mogę tyle czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danuta Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam Pani Lucyno, jeśli to możliwe, proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lucyna Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Pani Danuto, mój mail: natalia.dada@wp.pl Proszę się odezwać, nie wiem, ja inaczej się z Panią skontaktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi