Gość Artur Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ktoregos dnia wyczulem guzek i zdecydowalem sie (nie od razu, oczywiscie) pojsc do lekarza. Urolog wyslal mnie na USG i okazalo sie, ze mam torbiel nasienna prawego najądrza o wymiarach 21mm x 17mm. Lekarz wypisal mi skierowanie do szpitala, do ktorego udalem sie jeszcze tego samego dnia - chcialem wszystko jak najszybciej zalatwic. W szpitalu mialem kolejne usg, lekarz sie upewnil, ze to torbiel i umowilismy sie na zabieg. Poltora tygodnia temu przeszedlem ten zabieg, a dwa dni temu zdjeto mi szwy. Jednak dzisiaj zauwazylem, ze prawe jadro jest znacznie wieksze od lewego (prawie dwukrotnie) i jakby twardsze. Rowniez przy miejscu po szwach czuje, ze skora jest *twardsza*. I tu sie pojawia moje pytanie, czy to moze byc cos niebezpiecznego ? Slyszalem, ze czasem jadro moze byc troche opuchniete, ale zeby powiekszyc sie do tych rozmiarow ? Czy musze sie tego obawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Po zabiegu na jądrach lub w ich okolicy bardzo często powstają obrzęki jąder. To typowy stan. Radziłbym uniesienie jąder (w pozycji leżącej podłożenie pod nie ręcznika), noszenie obcisłych majtek, smarowanie żelem Altacet lub okład z Altacetu. Jeśli obrzęk nie ustąpi przez najbliższe dni kontrola u urologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryk Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 po operacji na drugi dzien penis i jądra były granatowe,jestem już 20dni po zabiegu i dalej mam twarde opuchnięte jądro,lekarz polecił przykładac temofor i to robie ,ale efekty słabe,czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi