Gość Maciej Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam, tydzień temu złamałem sobie najmniejszy palec u nogi. Lekarz stwierdził, także że jest także obrzęk śródstopia. Po prześwietleniu dostałem gips na 3 tygodnie, jednak po odesłaniu rentgena do innego lekarza ortopedy stwierdzono, że gips w przypadku takiego złamania nie jest konieczny. Obrzęk jaki stwierdzono był niewielki, a przed wizytą u lekarza nie miałem większych problemów z chodzeniem. Czy nie stanie się nic, jeżeli ten drugi lekarz ortopeda zdejmie mi gips? Jeśli chodziłbym normalnie, to palec by mi się zrósł? Proszę o możliwie szybką odpowiedź. Dziękuję, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zazwyczaj nie stosuje się usztywnienia gipsowego w przypadku złamania najmniejszego palca u nogi. Raczej nic się nie stanie jeżeli gips zostanie zdjęty, ale zaleca się w takich przypadkach bandażowanie palca wraz z jego *sąsiadem* w celu usztywnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zofia Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 ja złamałam palc mineło juz cztery tygodnie i nadal boli i puchnie noga,co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi