Gość Paweł Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam ! Mam 13 lat i mam problemy z penisem. Przeglądając internet i czytając o różnych chorobach związanych z nim doszedłem do wniosku, że mam jedną z nich. Podczas wzwodu napletek nie ściąga się sam oraz nie mogę ściągnąć napletka własnoręcznie , ściągając go przed wzwodem sam schodzi na górę, a gdy próbuje go przytrzymać na dole sprawia mi okropny ból, ale nie wiem dokładnie na co choruje, proszę o wyjaśnienie i czy może to być spowodowane małymi białymi krostkami na penisie ? I co one oznaczają . Mój wujek jest lekarzem( nie znam dokładnej nazwy lekarza zajmującego się penisem) i powiedział, że nie mam stulejki( zadałem pytanie te bo miałem problemy ze ściąganiem napletka w stanie opadu) ale nie zadałem pytania związanego z wzwodem no bo przecież po co 13latkowi możliwość ściągania napletka w trakcie wzwodu . Słyszałem, ze lepiej skonsultować się z lekarzem i pójść na zabieg w tym wieku bo szybciej się wszystko zagoi niż w późniejszym, tylko co mam powiedzieć rodzicom ? I czy w ogóle porozmawiać z nimi na ten temat ? Czy może pójść samemu ? Proszę o pomoc, za każdą odpowiedź serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 czy może to być spowodowane małymi białymi krostkami na penisie ? - te małe krostki to zapewne prosaki czyli zaczopowane gruczoły łojowe typowe dla narządu płciowego męskiego, nie będące patologią - być może u Ciebie występuje problem ze zbyt wąskim pierścieniem (ujściem) napletka lub też zbyt krótkim wędzidełkiem napletka - musi dokładnie zbadać Cię najlepiej chirurg dziecięcy co mam powiedzieć rodzicom ? I czy w ogóle porozmawiać z nimi na ten temat ? - dokładnie problem trzeba przedstawić rodzicom i najlepiej w tej sprawie udać się na konsultację do chirurga dziecięcego Czy może pójść samemu ? - nie, musisz pójść z rodzicami lub rodzicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Dziękuje za odp. ale mam jeszcze jedno pytanie jak uzasadnić to, że chcę pójść do lekarza (chodzi o problem z ściąganiem napletka) ? Dodam, że przy ujściu napletka ( końcówce ) mam parę tych prosaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi