Gość OLA Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Witam. Piszę, ponieważ bardzo ciekawi mnie jak wygląda operacja rozłączenia palców u stóp. Mam złączony palec 2 z palcem 3 u obu stóp. Rodzice nie zdecydowali się na zabieg zaraz po urodzeniu. Obecnie mam 18 lat i jest to dla mnie dość wstydliwe, ogranicza mnie. Czy zabieg jest bolesny? Możliwe są powikłania? Jak długo goją się palce po takim zabiegu? I czy jest on refundowany? Czy palce mogą znów się zrosnąć? Dziękuję z gory za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Miałem taki sam zabieg tylko napisz u której to stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 ja mam to samo w obu stopach, jak sie zalatwia taki zabieg i czy cos kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaśka Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 mam ten sam problem z tym, że ja to odziedziczyłam po mamie, ona miła mocniej właściwie całe palce zrośnięte 2 z 3 u obu nóg ja mam delikatnie lecz przez to zrośnięcie jak i przez to, że przez 4 lata trenowałam taniec towarzyski mam ja bardzo krzywe i w ogóle nie noszę butów z odkrytymi palcami.. również mam 18 lat i najchętniej bym sobie odcięła stopy! błagam napiszcie jakiekolwiek informacje czy coś się z tym da zrobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maria Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 hej.mozna zalatwic to operacyjnie.zajmuje sie tym chirurg lub ortopeda.znieczulenie moze byc ogolne lub w kregoslup.ryzyko zawsze jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maria Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 wystarczy zglosic sie do lekarza ogolnego po skierowanie do w/w lekarzy,a potem to juz z gorki.proponuje zrobic dwie stopy odrazu.bol jest jeden po zabiegu ,a nie w odstepach czasowych.wtedy bywa gorzej majac swiadomosc co nas czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi