Gość Jakub Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Witam mam 17 lat i proszę o interpretacje wyników krwi : WBC - 7.8 LYMPH# - 3.5 MID# - 0.4 GRAN# - 3.9 LYMPH% - 44.7 MID% - 5.7 GRAN% - 49.6 RBC - 5.27 HGB - 16.2 HCT - 45.7 MCV - 86.9 MCH - 30.7 MCHC - 35.4 RDW - CV - 12.4 RDW - SD - 39.3 PLT - 223 MPV - 9.3 PDW - 15.8 PCT 0.207 GLUCOSE - 101 CRP - 25.3 Wcześniejsze badania krwi robiłem i wyszło mi CRP tylko 2.4 a teraz aż 25.3. Ostatnio byłem przeziębiony i brałem antybiotyk Canbiox . Oprócz tego leczę się na grzybice paznokcia i stóp od jakiś 6-7 miesięcy oraz mam powiększoną śledzionę 151x107x47 (badanie robiłem 2 miesiące temu ) . Panie doktorze czy to może być oznaka jakiegoś nowotworu ? Bardzo się boje . Proszę o odpowiedź i pozdrawiam . Dodam jeszcze że mam powiększone węzły chłonne pod lewą pachą ,i na pachwinach pod żuchwą oraz mam powiększony lewy migdał .Węzły są małe i łatwo przesuwalne . Te pod żuchwą się już zmniejszają tak samo jak migdał . Takie węzły utrzymują się już od 2 tygodni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Taki poziom CRP może wskazywać na ustępowanie zakażenia lub małe zakażenie grzybicze. W wynikach badań nie ma wartości niepokojących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakub Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Dziękuje bardzo za odpowiedź . Mam jeszcze jedno pytanie , byłem dzisiaj u Pani doktor która mnie dokładnie obadała i powiedziała że węzły chłonne nie są już powiększone a ten pod pachą co wcześniej napisałem to podobno jakiś przyczep mięśniowy . Powiedziała mi również że mam jeszcze infekcje w gardle oraz przy takim CRP nie mogę mieć operacji , czy to prawda ? Na 16 sierpnia mam zaplanowane usuwanie żylaków powózka nasiennego metodą Laporoskopową . Bardzo proszę o odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 CRP powinno znormalizować się do tego czasu, jeśli jednak tak sie nie stanie dobrze byłoby skontaktować się z oddziałem chirurgii i poinformować o takim problemie kilka dni wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi