Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Wysokie CRP przy grzybicy i powiększonej śledzionie

Gość Jakub

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 17 lat i proszę o interpretacje wyników krwi : WBC - 7.8 LYMPH# - 3.5 MID# - 0.4 GRAN# - 3.9 LYMPH% - 44.7 MID% - 5.7 GRAN% - 49.6 RBC - 5.27 HGB - 16.2 HCT - 45.7 MCV - 86.9 MCH - 30.7 MCHC - 35.4 RDW - CV - 12.4 RDW - SD - 39.3 PLT - 223 MPV - 9.3 PDW - 15.8 PCT 0.207 GLUCOSE - 101 CRP - 25.3 Wcześniejsze badania krwi robiłem i wyszło mi CRP tylko 2.4 a teraz aż 25.3. Ostatnio byłem przeziębiony i brałem antybiotyk Canbiox . Oprócz tego leczę się na grzybice paznokcia i stóp od jakiś 6-7 miesięcy oraz mam powiększoną śledzionę 151x107x47 (badanie robiłem 2 miesiące temu ) . Panie doktorze czy to może być oznaka jakiegoś nowotworu ? Bardzo się boje . Proszę o odpowiedź i pozdrawiam . Dodam jeszcze że mam powiększone węzły chłonne pod lewą pachą ,i na pachwinach pod żuchwą oraz mam powiększony lewy migdał .Węzły są małe i łatwo przesuwalne . Te pod żuchwą się już zmniejszają tak samo jak migdał . Takie węzły utrzymują się już od 2 tygodni .

Dziękuje bardzo za odpowiedź . Mam jeszcze jedno pytanie , byłem dzisiaj u Pani doktor która mnie dokładnie obadała i powiedziała że węzły chłonne nie są już powiększone a ten pod pachą co wcześniej napisałem to podobno jakiś przyczep mięśniowy . Powiedziała mi również że mam jeszcze infekcje w gardle oraz przy takim CRP nie mogę mieć operacji , czy to prawda ? Na 16 sierpnia mam zaplanowane usuwanie żylaków powózka nasiennego metodą Laporoskopową . Bardzo proszę o odpowiedź .

CRP powinno znormalizować się do tego czasu, jeśli jednak tak sie nie stanie dobrze byłoby skontaktować się z oddziałem chirurgii i poinformować o takim problemie kilka dni wcześniej.