Gość Nati Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam, proszę o interpretację wyników krwi. WBC 13,24 ( norma 4,40-11,30) Płytki krwi 417 (norma 150-400) PDW 8,5 ( norma 9,4-15,5) MPV 8,6 (norma 9,4-12,5) P-LCR 13,1 (norma 19,1-46,6) Liczba neurocytów 8,56 (1,56-6,13) Liczba limfocytów 3,77 (1,18-374) Liczba monocytów 0,69 (0,24-0,36) bilirubina całkowita 0,3 (norma 0,3-1,2) Pozostałe wyniki morfologii oraz biochemii w normie. Proszę o interpretację. Dodam,że nie piję alkoholu , palę, pół roku temu miałam wycięty pęcherzyk żółciowy, mam lat 30.Poza tym nie chorowałam , ani nie mam nadmiernego wysiłku fizycznego. Od 2 lat zażywam antykoncepcję doustną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Tylko budzi niepokój podwyższenie liczby białych krwinek we krwi co świadczy o jakimś stanie zapalnym w organizmie. Gdzie ten stan zapalny trudno mi określić bez bezposredniego badania. Radziłbym w sprawie interpretacji tego wyniku udać się na konsultację bezpośrednio do lekarza rodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nati Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Dziękuję za odpowiedź. Zastanawia mnie to także , tym bardziej,że zęby mam w 100% wyleczone, ginekologicznie także byłam badana w dniu pobierania krwi, infekcji nie miałam już od wielu miesięcy. Ogólnie wszystko zdrowe,a wyniki wskazują na coś zupełnie innego. Może warto zrobić ewentualnie crp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bolek Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 nie obrażać lekarzy ,z prawdziwymi specjalizacjami, nazwą* lekarz rodzinny* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi