Gość Marta Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam. 6 tygodni temu miałam wypadek rowerowy, w którym doznałam zwichnięcia paliczka środkowego palca. Miałam ręke w gipsie przez 4 tygodnie. Po ściągnieciu opatrunku obcięłam paznokcia u zwichniętego palca. Od 2 tygodni paznokieć wogóle mi nie rośnie i widać przy jego zewnętrznej stronie delikatne zażółcenie. Palcem do teraz nie ruszam prawidłowo, właściwie zasięg jego ruchów mieści się w 40 stopniach zgięciu. Chcę sie dowiedzieć, czy mój paznokieć doznał nieodwracalnego uszkodzenia i nie zacznie mi już nigdy prawidłowo rosnąć oraz czy jest jakaś metoda rehabilitacji zwichniętego palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Paznokieć prawdopodobnie z powodu długotrwałego unieruchomienia palca został w pewnym stopniu niedokrwiony dlatego są teraz problemy z jego rośnięciem. Powoli jednak powinno wszystko wrócić do normy. Co do problemów z ruchomością palca trzeba w tej sprawie ponownie skonsultować się z ortopedą. Zapewne w takim przypadku będzie konieczne leczenie rehabilitacyjne. O wszystkim zadecyduje ortopeda po bezpośrednim badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi