Gość Michał Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam Chciałem się dowiedzieć ile kosztuje w dzisiejszych czasach naprawienie ręki po tzw porażeniu splotu barkowego kończyny prawej górnej. Sprawa dotyczy mojej osoby także proszę mnie zrozumieć. Mam obecnie 20 lat, ręka była złamana podczas moich narodzin w 1991 roku. Ręka co prawda przewodzi impulsy nerwowe, badania były robione a rehabilitacje miałem po urodzeniu a później to już sporadycznie. Występuje dosyć znaczny przykurcz ręki, ból jest odczuwany znacznie silniej, czasami mam problemy z różnymi czynnościami w których potrzebne są obie ręce. Nie potrafię obrócić ręki w przedramieniu, kości na siebie nie nachodzą tak jakby je w stawie łokciowym coś blokowało, tym samym dłoni nie obrócę opuszkami do w dół...Interesuje mnie to czy jest możliwość wyleczenia takiego przypadku, ile coś takiego kosztuje, jakie są szanse procentowo do skorygowania i naprawienia ręki. Proszę o wyczerpującą wypowiedź jeśli można. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Przykurcze możesz zmniejszyć przez zabieg fibrotomi .Ja miałam robiony na Ukrainie i sobie go chwalę, bo widzę poprawę. https://www.facebook.com/search/top/?q=fibrotomia%20na%20ukrainie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi