Gość Viola Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam,mam 33lata,od kilku dni męczy mnie ból brzucha w okolicach żołądka,wątroby z lewej strony brzucha aż po pępek ból był tak silny ,że wylądowałam w szpitalu gdzie po podaniu litrów kroplówek z ketonalu,poltramu,PWE,0,9%NaCl,pyralginy i czterodniowej głodówki oraz wlewek stwierdzono po badaniu rektoskopowym że , mam rozpulchnioną łatwo krwawiącą przy dotyku śluzówkę,badanie zrobiono tylko do 12 cm ponieważ dalej znajdował się już półpłynny stolec i wypisano mnie ze szpitala bo ze względu na awarię endoskopu lekarze nie byli w stanie zrobić kolonoskopii,z bólami brzucha ciut lżejszymi niż były na początku przy leczeniu zachowawczym no -spą .wyniki mojej krwi to hemoglobina 11,8 ,erytrocyty(rbc) 4,52 ,leukocyty(wbc)8,1 ,hematokryt35,7 ,płytki186 ,Na+142 ,K+4,3 ,CRP 1,8 , mocznik 21,2 ,kreatynina 0,58 dzień póżniej moje wyniki wygladały tak:*hemoglobina 10,8 ,erytrocyty(RBC)4,14 ,leukocyty(WBC)6,8 ,hematokryt33,3 ,płytki 158 ,Na+139 ,K+3,5 ,ALAT 10 ,AspAT 12 ,LDH 206 mocznik 21,3 ,kreatynina 0,60 inne objawy to bóle stawów ,bóle oczu pogorszenie widzenia,luźne stolce ze śluzem proszę o pomoc co mam dalej robić i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Kolonoskopię powinna Pani zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi