Gość Vicky Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam serdecznie, 11.06.2011 trafiłam do szpitala z bardzo ostrym bólem brzucha w dolnej części oraz krwawieniem z odbytu i kałem z domieszką krwi. Ból brzucha był nie do zniesienia, nigdy wcześniej nie odczuwałam tak silnego bólu.Pojawiła się biegunka z krwią, następnie czysta świeża krew. W ciągu 12 dni pobytu w szpitalu, wykonano mi badania z wymazu, krwi oraz gastroskopię. Wymaz nie wykazał żadnych bakterii patogennych, biochemia krwi była w porządku, gastroskopia nie wykazała wrzodów. Po podaniu leków oraz kilkunastu kroplówek, bóle i biegunka ustąpiły. Lekarz prowadzący stwierdził ostry nieżyt żołądkowo-jelitowy, jednak moim zdaniem diagnoza jest zupełnie nieadekwatna do objawów. Wiem, ze w moim przypadku jest konieczna kolonoskopia, której nie miałam wykonanej. Bardzo bym prosiła o Pana zdanie na ten temat i ewentualne podejrzenie, czy jest to związane z jelitem grubym i polipami. Być może polipy mam i jeden z nich pękł, wywołując takie krwawienia i bóle?! Proszę o udzielenie informacji. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zdecydowanie konieczna jest kolonoskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi