Gość Konrad Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 6 dni temu moje 3 letnie dziecko spadło z hustawki tak nieszczęśliwie, że rozcięło sobie język. Krwi, płaczu i nerwów było co niemiara. Karetka pogotowie i izba przyjęć. Język faktycznie rozcięty mocno i głęboko. NAd szyciem pani doktor zastanwiała się dość długo ale w związku z tym iż krwawienie ustało podjęła decyzję aby nie szyć( przy tym było kilka przeciwskazań do szycia: wiek dziecka, konieczność znieczulania ogólnego, możliwośc wyrwania szwów itd itd.) Jesteśmy w domu. Pierwsze dni to dieta półpłynna, płukanie języka rumiankiem i smarowanie rany wodnym roztworem (czegoś fioletowego- trudna nazwa). Dziś mija 6 doba i język lekko się zasklepia. Nie boli. Niepokoi mnie to czy w związku z tym iż rana była głęboka i szeroka a proces gojenia wydłuży się to czy nie dojdzie do sytuacji w której język się nie zrośnie? Komórki zasklepią ranę ale nie połączą się zamykając całkowicie? czy może powstac przerwa w języku na stałe? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Podbijam pytanie. mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Violetta Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Witam, i co z tym językiem- zagoil się? Dzisiaj mój syn też bardzo głęboko rozciąl sobie język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kinga Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Mój sześcioletni brat też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi