Gość Artur Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam Robiłem ostatnio 11-letniemu synowi wyniki moczu, ponieważ miał ostatnio problemy z pęcherzem moczowym i lekarz przepisał mu furagin. Tak więc 3 dni po odstawieniu furgainu i ustąpieniu objawów chorobowych, na wszelki wypadek zbadałem synowi mocz. Oto wynik: Mocz - osad mikroskopowy Nabłonki wielokątne: pojedyncze leukocyty w moczu: 0-1 w p.w. kryształki szczawianu wapnia: liczne śluz (pasma śluzu): liczne Poza tym w badaniu ogólnym moczu wyszło, że klarowność moczu jest mętna. Poza tym brak białka, bakterii i krwi w moczu. Proszę o interpretację wyników, czy wszystko jest ok, bo osobiście niepokoją mnie pasma śluzu i kryształy szczawianu wapnia w moczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Badanie jest w normie, a co do śluzu i szczawianów wapna to w moczu takowe mogą występować (zależy to np. od diety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Dziękuję serdecznie za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi