Gość Konrad Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam. Niedawno odkryłem, że do mojego prawego jądra doczepiona jest twarda kulka. Czytałem o tym trochę w internecie i nie wiem czy się martwić. Jądra są równej wielkości, sprężyste, nic nie boli, nie odczuwam ciężaru w mosznie. Myślę, że chodziłem z tym długi czas. Przy kulce mogę wyczuć przesmykujące się przewody, żyły lub nasieniowody. Mam 16 lat, może związane jest to dojrzewaniem? Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Być może jest to normalny,zwłókniały lub wykrzepiały żylak powrózka nasiennego, zgrubiały, zaciągnięty nasieniowód, jakaś zmiana pozapalna tkankowa, torbiel powrózka nasiennego??? Trudno napisać bez badania. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z lekarzem, który to zbada przez dotyk, ewentualnie zaleci USG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konrad Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Dziękuje za odpowiedź. Żylaka wykluczam, gdyż z tego co czytałem jest on miękki i sprężysty, a to coś jest dość twarde, trzyma się przy jądrze, a nawet trochę za jądrem i nie chce się przesuwać. Mógł by Pan opisać jak to wygląda w pozostałych przypadkach? Czy jest to twarde, miękkie, itp. Obecnie nie mogę udać się do specjalisty ponieważ jestem na wyjeździe, i cała ta sprawa pięknie psuje mi ferie. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konrad Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Z tego co doczytałem, z przydatnych informacji, podam że nie miałem przepukliny, świnki. Jądra są idealnie równe, mogę biegać bez żadnego dyskomfortu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi