Gość Grzesiek Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Witam, w grudniu 2010 miałem wypadek narciarski wskutek którego doznałem złamania z przemieszczeniem (rozdzieleniem się) i wklęśnięciem zewnętrznego kłykcia kości piszczelowej. Operacja polegała na wypełnieniu sporego ubytku substytutem typu Endobon i spięciu przy pomocy płytki LCP w połączeniu z broszą Kirschnera rozmiar 18. Pół roku rehabilitacji, już chodzę o własnych siłach, noga jeszcze słaba, ale nie o tym. Mam pytanie czy po wyjęciu owego *żelastwa* z mojej nogi, które jest planowane na lipiec będę potrzebował długiej rehabilitacji, czy będę musiał znowu długo leżeć, przez co znowu zanikną mięśnie i jak to generalnie będzie wyglądać, kiedy powinienem wrócić do sprawności, jaką do tej pory udało mi się osiągnąć? Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 czy po wyjęciu owego *żelastwa* z mojej nogi, które jest planowane na lipiec będę potrzebował długiej rehabilitacji? - nie ma takowej potrzeby, z reguły po usunięciu drutów lub płytek nie stosuje się już rehabilitacji czy będę musiał znowu długo leżeć? - 2, 3 dni najwyżej jak to generalnie będzie wyglądać? - jeden dzień przyjęcie, w znieczuleniu w następny dzień usunięcie elementów ortopedycznych, a po zabiegu w następny dzień wypis do domu kiedy powinienem wrócić do sprawności, jaką do tej pory udało mi się osiągnąć? - od razu wraca się do sprawności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Chciałbym skorygować tę informację. Otóż właśnie wróciłem ze szpitala, zespolenie zostało wyjęte, ale czekają mnie 4 tygodnie chodzenia w odciążeniu, więc rehabilitacja niezbędna, w celu powrotu do dawnej sprawności. Co mnie nie zabije to mnie wzmocni, więc jest okej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 ile mozna chodzic z plytka w nodze jaki moga byc pozniej skutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi