Gość ania Opublikowano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2011 Od 2 lat choruję na HCC, jestem po operacji usunięcia 13cm guza na lewym płacie wątroby , po 8 miesiącach pojawiły się przerzuty na węzły chłonne, byłam leczona chemioterapią niestandardową z zastosowaniem nexavar przez okres 7 miesięcy jednak nastąpiła progresja zmian węzłowych odstawiono nexawar teraz jestem po 1 kursie chemioterapii standardowej z zastosowaniem DCF. moje pytanie czy jest sens usunięcia tych zmian moja pani doktor twierdzi że raczej. wynik badania TK: w segmencie 7 wątroby ognisko ok 12mm odpowiadające najpewniej mts. Nad trzonem trzustki i pniem trzewnym, bocznie po str.lewej hyperwaskularna, gładko ograniczona masa tkankowa śr. ok. 32mm odpowiadająca najpewniej przerzutowemu węzłowi. Kolejny pakiet przerzutowych węzłów o wym. ok 35x20mm obecny jest przyaortalnie po stronie lewej na poziomie naczyń nerkowych. Dwa duże węzły przymostkowe o wym około 3x2 cm i 2x1,5cm w tkance tłuszczowej śródpiersia pezrdniego,przedsercowo. reszta narządów jest bez zmian kolejne TK stwierdza się progresje wszystkich zmian węzłowych przymostkowe 23x39mm, 20x23mm w śródbrzuszu 39x42mm przyaortalny lewy 23x33mm w wątrobie zmiana jak poprzednio chcę się dowiedzieć czy jest jakaś szansa na usunięcie tych zmian mam 24 lata obecnie czuję się dobrze i po prostu chcę żyć dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 dodam że byłam konsultowana i operowana przez profesora Krawczyka i Paluszkiewiecza w klinice chirurgii przy ul Banacha w Warszawie i oni stwierdzili że chemioterapia będzie lepszym rozwiązaniem niż operacja ale jednaj jak widać chemioterapia zawiodła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonim Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 No i rokowanie jest bardzo złe. Jest Pani bardzo młoda osobą, ale będę tu brutalnie szczery... śmiertelnie chorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 wiem jakie jest rokowanie i że mój stan nie jest najlepszy i leczona jestem paliatywnie ale nie uzyskałam odpowiedzi na zadane pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość art Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Szansa jest zawsze...nie ukrywam jednak, iż dobrze nie jest... ale proszę się nie załamywać i wierzyć, że będzie dobrze, choć szanse są nikłe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi