Gość Marcin Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Witam Jestem 11 dni po operacji wyrostka robaczkowego szwy sciagnieto mi po 9 dniach.3 h po sciagnieciu szwow na ranie wyszedl guz w wielkosci pileczki od ping ponga.Odrazu wsiadlem w auto i pojechalem z tym na pogotowie tyle ze podczas jazdy krew z tego guza wyciekla.Na pogotowiu wlozyli mi saczek i dodali bodajze 1 szwe.Dzien pozniej udalem sie do poradni chirulgicznej czyli wczoraj,lekarz oznajmij ze to jest tylko KRWIACZEK,ze czasem tak sie dzieje.Wydaje mi sie ze to jest malo normalne,aby po zdjeciu szwow czlowiek zalewal sie krwia.Kolejna wizyte u specjalisty mam na wtorek saczek caly czas jest w ranie.Prosze o odpowiedz co moze byc powodem tego KRWIACZKA i jakie moga byc powiklania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Powodem jest zapewne otwarcie się jakiegoś drobnego naczynia podskórnego, być może uszkodzonego przypadkowo w czasie ściągania szwu. To normalna sytuacja, która czasami zdarza się. Po opróżnieniu takiego krwiaka wszystko zazwyczaj goi się prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi