Gość melisa Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Mam 30 lat,po wyjściu na dwór w słoneczne dni,(wystarczy nawet kilka minut na dworze) strasznie swędzi mnie skóra,i robią się wielkie czerwono białe blamy na ciele,które okropnie swędzą,zakrywam ręce i nogi długimi rękawami i nogawkami,to znów słońce przeszkadza mi na szyję,kark,dłonie,każda odkryta częśc ciała mnie swędzi.....w dodatku łzawią oczy i leci woda z nosa, lekarz zapisał mi beta-karoten,calcium i krem z faktorem 50 plus niestety mało to działa i nie wiem co już zrobić bo z roku na rok jest coraz co gorzej,wogóle się nie opalam,słońce wcale mnie nie chwyta,mam strasznie bladą skórę,nie mogę też brać gorących kąpieli bo od razu mam czerwoną skórę i straszny świąd...jak byłam dzieckiem nigdy czegoś takiego nie miałam,dopiero po ukończeniu 16 lat takie coś mnie spotkało i trwa do tej pory,do jakiego lekarza mam się zgłosić,aby mi pomógł?Byłam tylko u dermatologa i nie wiele zdziałał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Może to być zaostrzenie atopowego zapalenia skóry pod wpływem promieniowania, leczeniem powinien zając się dermatolog, tylko może inny niż poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi