Gość JOKO Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 WITAM proszę o porade .Otóż na szczycie stawu skokowego pojawił sie włokniak ktory został usunięty chirurgicznie w marcu tego roku.Rana po zabieu nie zrasta sie ,lekarz prowadzacy zastosował już prawie wszystkie mozliwe opcje czyli:unieruchomienie po zabiegu na okres 2 tyg,odciązenie stopy i poruszanie sie o kulach okres 3 tyg.W miedzyczasie miejsce to było nacinane 5 krotnie właśnie z powodu nie zrastania sie rany.aktualnie jestem po 5 zabiegu(upłynęło dokładnie 8dni) gdzie lekarz zastosował założenie tzw klamry przy pomocy szwów,dziś zaobserwowałam wyciek płynu i lekkie rozejscie się brzegów.cała sprawa trwa już 2 miesiace i końca leczenia nie widać.Dodam,że bardzo uważam i stosuję wszystkie polecenia lekarza, PS.nawet lekarz twierdzi,że jestem wyjątkowym *przypadkiem* BARDZO DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Być może rana zakażona jest jakąś specyficzną bakterią (np. gronkowcem). Radziłbym wykonać posiew z rany z oceną mikrobiologiczną oraz sprawdzić poziom cukru we krwi (trudno gojące się rany mogą wskazywać na cukrzycę występującą u chorego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Czy szpitale sa bezpieczne dla pacjenta skoro dochodzi do zakazen ran? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi