Gość Bozena Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Witam. Moja niespelna 4-letnia corka miala zlamanie nadkłykciowe prawej kości ramiennej z przemieszczeniem nasady boku o 1/3 szerokości i rotacja 90 stopni. Zalozono jej w znieczuleniu ogolnym gips na 4 tyg. Po tygodniu wgipsie zrobiono rtg reki i lekarz stwierdzil, ze wszytko jest ok. Wiec po 4 tygodniach zdjeto gips i nie wykonano zdjecia rtg ani nie zlecono rehabilitacji. Dziecko samo ma w wannie ćwiczyc i podczas zabawy. Mam pytanie czy nie powinni byc wykonane rtg po zdjeciu gisu i rehabilitacja ? Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 O tym decyduje bezpośrednio chirurg dziecięcy. Nie ma ewidentnych zaleceń co do przeprowadzanych kontrolnych zdjęć RTG po zdjęciu gipsu czy też rehabilitacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Moj 6-o letni synek jest wlasnie swiezo po takim zlamaniu. Na szczescie reke udalo sie zlozyc bezoperacyjnie (na dwa podejscia), ale juz nam zapowiedziano, ze przy tego typu zlamaniu profesjonalna rehabilitacja bedzie bezwzglednie konieczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stay Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Też tak miałem rok temu nie mogę ręki wyprostować :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ja jestem już 3 miesiące po wypadku i też nie mogę prostować ręki a rehabilitacji lekarz nie zalecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam moja 4letnia corka ponado trzy tygodnie temu zlamala reke rowniez w tym miejsu i na wizycie ktora przed nami ze zdjeciem gipsu mamy powiedziane ze od razu bedzie trzeba zrobic rentgen czy wszystko jest wporzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi