Gość RYSIEK Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Mój ASPAT-102,0 U/L ALAT 120.0U/L BILIRUBINA CAŁKOWITA 21,7 MOL/L GGTP 1157 U/L Przy zażywaniu leków troszkę się obniżyły.Czy szpital w tym wypadku jest najlepszym rozwiązaniem i punkcja? Moje wyniki USG jamy brzusznej:Wątroba jednorodna,niepowiększona o podwyższonej echogeniczności-jak dla stłuszczenia.Drogi żółciowe nieposzerzone.Pęcherzyk żółciowy,trzustka,śledziona,nerka prawa w normie.W nerce lewej torbiel śr.15mm,poza tym nerka bez zmian.Pęcherz moczowy o gładkich ścianach. Czy punkcja jest zabiegiem bolesnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Lekarz prowadzący powinien na podstawie wyników, objawów zadecydować o dalszym postępowaniu. Czy rzeczywiście jest to stłuszczenie wątroby, ewentualnie rozważyć biopsję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Właśnie 2lutego wybieram się do szpitala na biopsję.Konsultowałem się z trzema lekarzami i praktycznie każdy mi to zalecał.Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 moje wyniki usg nerek:nerka prawa położenie i wielkośc prawidłowe,w nerce lewej nieregularny kontur zewnętrzny,w obrębie kory hypoechogenny obszar śr.32x23mm.w badaniu power dopler nieprawidłowe unaczynnienie.chcialabym wiedziec czy jest to grozne i do czego moze doprowadzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi