Gość Grzegorz Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam. Ostatnio rozciołem (rozszarpałem) sobie dłoń do mięsa przechodząc przez kolczatkę i poszedłem do chirurga na 2 dzień. Który rzekomo powiedział ze jest za późno na jakiekolwiek szycie (nie oglądając zbytnio tej rany) i teraz tylko żeby przemywać tą rane. Martwi mnie to że to mięsko wylazło na wierzch i mam tak jakby górkę przy tym rozcięciu i chciałbym sie dowiedzieć jak to mniej więcej sie zagoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Gojenie powinno odbywać się powoli przez ziarninowanie rany czyli powolne narastanie naskórka na ranę. Takie gojenie rany nie zeszytej może trwać nawet i z miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paweł Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 kiedy pojawi się strup czy to będzie w ciągu tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edyta Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 panie doktorze kiedy rana sie zagi na reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi