Gość Jacek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Witam serdecznie. Przed chwilą otrzymałem wyniki badania histopatologicznego mojego syna który miał wycinane znamię barwnikowe z okolicy łonowej. Wiem, że i tak muszę się udać do onkologa ale chciałbym być już zorientowany. Wyniki brzmi następująco. Naevus pigmentosus compositus partim papillomatosus et hyperkeratoticus - excisio completa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Naevus pigmentosus compositus partim papillomatosus et hyperkeratoticus - excisio completa. - Znamię barwnikowe złożone częściowo brodawkujące i z nadmiernym rogowaceniem - wycięte w całości. W taki przypadku nie ma potrzeby konsultacji z onkologiem. Znamę zostało wycięte doszczętnie i leczenie można uznać za zakończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Okey. dziękuję za uspokajającą odp. A mam pytanie jeszcze jedno. Jeśli znamię nie zostało całkowicie wycięte to czy w tym wypadku trzeba je wyciąć czy można odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Można obserwować. Jeśli rozrastałoby się ponownie trzeba by wtedy usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi