Gość antek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Witam czy wynik aspat 22 alat 42 zawsze oznacza ze komórki watroby sa w stanie nienaruszonym, czy przy bolach watroby watro zrobic jakies dodatkowe badanie np. biobsja? Abstynentem niejestem, pije duzo i dlugo okolo 6 lat kilka razy w tyg mam 35lat. (stresujacy tryb zycia) Mam wybrzuszona prawa strone brzucha w usg wykazalo z e watroba jest tylko nieznacznie powiekszona i lekko hyperechogeniczna a wybrzyszenie jest wyrazne. Wybrzuyszenie to mam odkad pamietam jakies kilkanascie lat. Co to moze byc wedlug pana doktora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bestia75 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Aspat i alat w normie ale taki tryb życia nie wróży dobrze.Nadużywając alkoholu kilka razy w tygodniu narażasz sie na marskośc wątroby.Może to być alkoholowe zapalenie wątroby. Poczytaj tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Alkoholowe_zapalenie_w%C4%85troby Zmień tryb życia ,ogranicz alkohol bo za 2 lata aspat i alat możesz miec w granicach 100 a to juz źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi