Gość Marcin Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 2 dni temu zrobiłem 20 brzuszków ma przepuchline około pepkową czy mogłem dostac przepukliny rozworu przełykowego poniewaz mam od tamtej pory dolegliwosci zęładkowe w przelyku pieczeniei takie dziwne wrazenie Dodatkowo mamzdiagnozowane 2 przepukliny pachwinowe 1 była jusz zoperowana 2 ma jusz termin na operacje czy operowac ją z siatka czy bez siatki 1 jest bez czy dolegliwosci zwiazane z żeładkiem moga wynikac z przepukliny około pępkowej mam 23 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bestia75 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Po pierwsze nie Ty decydujesz czy z siatka czy bez tylko lekarz.Najprawdopodobniej będzie to zabieg z wszczepem siatki,tym bardziej że nie należysz do osób zbyt odpowiedzialnych.Ćwiczenia brzuszków z dwoma zdiagnozowanymi przepuklinami pachwinowymi i przepuklina pępkowa to skrajna nieodpowiedzialność.Powinieneś się oszczędzać gdyż przepuklina może w każdej chwili uwięznąć i jest to stan zagrażający życiu a wysiłek fizyczny taki jak przy ćwiczeniach może być dodatkowym czynnikiem ryzyka. Pieczenie w przełyku to raczej zarzucanie treści pokarmowej ,ewentualnie jakiś refluks.Przy ćwiczeniach mógł się nasilić. Sugerowałbym oszczędniejszy tryb życia i zaniechanie dużego wysiłku do czasu aż się w tym temacie wypowie lekarz specjalista.Spokojnie idź na operację,potem rehabilitacja i dopiero wówczas powoli wracaj do aktywności sportowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi