Gość Paweł Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Po złamaniu trojkostkowym stawu skokowego górnego przeprowadzane miałem nastawianie złamania z użyciem stabilizatorów (operacyjne). Tydzień po zabiegu zostałem wypisany do domu z nogą w gipsie i zaleceniem konsultacji w poradni ortopedycznej dopiero za 6 tygodni. Pytanie czy możliwe jest że mam chodzić ze szwami na nodze aż 6 tygodni, czy może ja czegoś nie dosłyszałem od lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Szwy zazwyczaj usuwa się między 10 a 14 dobą po zabiegu i zapewne w tym czasie trzeba skonsultować się z poradnią chirurgiczną, gdzie zostaną usunięte szwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 No i widzisz sprawa wygląda tak, że po operacjach ortopedycznych szwy pod gipsem mogą podobno pozostać 6 a nawet 12 tyg. U mnie akurat zostają, ale po kontroli lekarza (wycięcie w gipsie tzw.okienka w celu weryfikacji gojenia się ran i szwów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 ja też mam złamanie trójkostkowe i zalecaną kontrole za 6tygodni,mam pytanie czy po takim czasie szwy mocno sie wrastają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi