Gość tadek z katowic Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 2,5 miesiąca temu miałem operację wodniaka jądra. Od 2 tygodni zauważyłem niewielkie powiększenie operowanego jądra i odczuwam niewielki ból przechodzący na udo.Miesiąc po operacji byłem na kontroli i lekarz stwierdził że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Jednak występujący ból w udzie i mała bolesność jądra zaczęła mnie niepokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 W prawdzie nawroty wodniaka zdarzają się bardzo rzadko a powikłania w postaci zakażenia i krwiaka pojawiają się wcześniej to lepiej nie lekceważyć tych dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marek Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 wodniak jadra - 10 dni po operacji jadro jest mocno napuchniete oraz 4 razy wieksze od drugiego zdrowego jadra. Bol przy chodzeniu. co robic ? czy to znaczy , ze operacja jest nieudana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 To normalna sytuacja po tego typu zabiegu. Bardzo często taki obrzęk po tego typu zabiegu utrzymuje się nawet i przez kilka tygodni. Proszę się nie denerwować. Trzeba zrobić sobie okład z Rivanolu i jądra mieć uniesiona wyżej (obcisłe majtki lub w czasie leżenia pod jądra podłożyć np. jakiś niewielki ręcznik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 jestem miesiac po operacji wodniaka jadra. duzy obrzek i bol. jakie srodki przeciwbolowe sa najlepsze w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi