Gość Estrela Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 3 miesiące temu złamałam kciuka (złamanie z przemieszczeniem, skośne, rotacyjne). Nastawiono i założono gips na 4 tygodnie bez jakiejkolwiek kontroli w tym czasie. Kciuk po tym czasie nadawał się tylko do operacji (*zjechał* i zrósł się częściowo). Kciuk został ponownie złamany i nastawiony za pomocą drutów Kirschnera. Po 6 tygodniach szyny zaczęłam rehabilitację. Druty zostaną wyjęte później lub wcześniej w zależności jak będzie postępować rehabilitacja. Ja na dzień dzisiejszy ruszam tym kciukiem bardzo niewiele i zastanawiam się czy kiedykolwiek wróci do normalności po tak długim unieruchomieniu? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ruchomość kciuka powinna powoli wrócić do normalnego stanu. To tylko kwestia czasu i najważniejsze w tym wszystkim jest leczenie rehabilitacyjne. Proszę się nie martwić, uzbroić w cierpliwość i wykonywać zalecenia rehabilitanta i ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi