Gość anybody Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Witam właśnie wróciłem od urologa , mam okresowe pobolewanie prawego jądra , urolog zrobił mi usg jamy brzusznej , nerek , zbadał obydwa jądra i stwierdził , że nie ma zmian , a skoro to nie ból tylko pobolewanie to nie może nic przepisać , a w razie czego moge wziąść apap :( dodam , że jak leże to pobolewania nie ma , tylko jak stoję , ewentualnie siedzę , ale o tym powiedziałem urologowi . co polecacie w tej sytuacji zrobić dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Proszę postępować zgodnie z zaleceniami urologa. Skoro nic nie znalazł niepokojącego to zapewne zwykłe okresowe nerwobóle. Można ewentualnie wykonać RTG odcinka lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa, aby wykluczyć patologię w zakresie kręgosłupa, która mogłaby dawać też takie dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anybody Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 te bóle mam już okresowo od jakichś 3 miesięcy , ostatnio miałem spokój , ale znów powróciły , przyznam też , że bolą mnie lędźwie wskutek kontuzji której nabawiłem się na siłowni , zaczęły boleć jeszcze przed wystąpieniem kłopotów z jądrem . Czy gdyby było to zapalenie jądra/najądrza , pojawiłaby się również opuchlizna ? Jądro nie jest powiększone , nie boli też podczas dotykania . Rozumiem , że w tej sytuacji najlepiej pójść teraz do lekarza pierwszego kontaktu z bólem w odcinku lędźwiowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi