Gość Norbert Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Witam! Mam takie pytanie mam rozcietą ręke przy nadgarstku dwie rany o głebokosci do 1cm. Byłem w szpitalu lekarz załorzył mi ok 14 szwów ale od jakiegos czasu mam odrętwiałe dwa palce środkowy i serdeczny, w porównaniu z innymi są cieplejsze od pozostałych i sa opuchnięte. czy taka dolegliwośc długo może trwac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 nie wiem na czym polegała Twoja rana, ale ja po uderzeniu ręką w szybę i przecięciu nadgarstka i przedramienia pionowo miałam 12 szwów, przez kilka pierwszych dni miałam przykurcze palców i mi drętwiały, ale starałam się nimi ruszać i dłoń mam sprawną. Owijałam rękę też chustą i nosiłam ubrania bez ściągaczy przy rękawach, Nie wystawiaj ręki na zimno, nie zmocz bandaży. Boję się natomiast o ruchy nadgarstka które mi zanikły, nie jestem w stanie *kręcić kółeczek* dłonią :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi