Gość Marek Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witam. Mam 19lat. Dwa tygodnie temu miałem operacje. Perforacja wrzodu w żołądku, i ostre zapalenie otrzewnej. Została duża blizna na brzuchu, z wierzchu ładnie się goiła, w poniedziałek zdjęto mi szwy, na brzuchu czułem duze wybrzuszenia. Wczoraj siedząc przy komputerze blizna pękła w jednym miejscu zaczeła się wylewac ropa, było jej z pół litra. Pojechałem do lekarza, który mnie operował, powiedział że będzie musiało się to goić przez ziarninowanie. Mam pytanie do Pana doktora: (wysyłam zdjęcie z wczoraj, które zrobiłem w domu) Ile miesięcy będzie trwało się gojenie tej dziury w brzuchu ? Co mam zrobić żeby szybciej się zagoiło? Czy mogę chodzić do szkoły z takim opatrunkiem? Codziennie ma być zmieniany, dziś jest drugi dzien. Pozdrawiam i proszę o jakąs optymistyczną odpowiedz. Dodam, że dookoła rany zrobił się krwiak http://images50.fotosik.pl/751/50db029c68cfb682.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Ile miesięcy będzie trwało się gojenie tej dziury w brzuchu ? - około 2 miesięcy Co mam zrobić żeby szybciej się zagoiło? - postępować zgodnie z zalecaniami chirurga prowadzącego, utrzymywać szczególną dbałość o czystość tej rany Czy mogę chodzić do szkoły z takim opatrunkiem? - tak, można Codziennie ma być zmieniany, dziś jest drugi dzien. - tak, powinien być zmieniamy codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 A czy takie komplikacje często występują czy tylko ja mam takiego pecha w zyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 A czy takie komplikacje często występują czy tylko ja mam takiego pecha w zyciu? tak, są one częste i długotrwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 co to znaczy długotrwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi