Gość mańka74 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witam.Mam od dwóch tygodni problem z bólem z prawej strony szczęki.Przed dwoma tygodniami przeskoczyła mi szczęka i od tamtej pory mam dretwienie i ból szczęki. Boli ze nie mogę jesc, nie mowiac o otworzeniu buzi.Nawet mam wrazenie ze ciągle boli mnie ucho.Nie wiem gdzie mam iśc z tym problemem.Reumatologa mam dopiero w czerwcu.Bardzo proszę o pomoc.Dziekuję mańka74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Zazwyczaj po takim zwichnięciu żuchwy ból występuje w tej okolicy jak Pani opisuje przez kilka tygodni. Jest to typowe i powinno powoli ustępować. Można zastosować żele i maści przeciwbólowe i przeciwzapalne właśnie na tą okolicę dostępne bez recepty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Jak zwichnęłam staw skroniowo żuchwowy to leczyłam się u chirurga stomatologa - u mnie szczęka wypadła i musiałam mieć nastawianą. Leczenie było długie i niestety do dziś odczuwam dolegliwości, najpierw miałam unieruchomioną szczękę, potem szyny blokujące ruchy boczne szczęki i szyny rozciągające bo zrobił mi się szczękościsk, do tego laseroterapię, jonoforezę i dużo leków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Tak na prawdę specjalistą dokładnie w dziedzinie patologii szczęki i żuchwy jest chirurg szczękowy co jest specjalizacją stomatologiczną. Ale także zajmuje się tym też ortopeda, ale w mniejszym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mańka74 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Odpowiem tylko ze jestem juz po zabiegu nastawienia stawu skroniowo-zuchowego.Zabieg odbył sie pod narkozą.Następnie usztywnienie żuchwy z wew. jak i zew.strony .Po 3 dniach załozono mi szynę wew. która trzeba nosić około od 4-6 miesięcy.Co dwa tygodnie szyna bedzie podpiłowywana.Do tego fizjoterapia manualna 2xtyg.Do tego kontrole co dwa tygodnie w klinice stomatologii gdzie odbył sie zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 W jakiej klinice miała Pani zabieg i jakie są skutki ja cierpię okrutnie i nie mam gdzie się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi