Gość kasia Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam Odebrałam wynik usg i brzmi następująco: Piersi o utkaniu gruczołowatym z rozproszonymi zmianami dyspalstycznymi. Zmian o charakterze guza ani wtórnych cech procesu naciekowego w zakresie badaniem nie stwierdzono. Doły pachowe, okolice nad i podobojczykowe bez powiększonych węzłów chłonnych. Struktury piersi symetryczne. Proszę o udzielenie mi informacji dot. tych moich rozproszonych zmian dysplasmatycznych w piersi, czy są groźne, czy mam się czegokolwiek obawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Są to zmiany niegroźne, typu zwyrodnieniowego, wymagające tylko okresowej kontroli czyli co około 1-2 lata USG, po około 35-40 roku życia mammografii. Kontrola najlepiej w poradni schorzeń piersi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi