Gość Agnieszka Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam.Mam pytanie....Miałam złamane podłudzie,piszczel i śródstopie.Mam płytke lcp na 9 śrubach.Odo tego zabiegu minęło 2 lata.Byłam ososatnio u Ortopedy,bo miałam wyciągnąć tą płytke.Dowiedziałam się,że jak ją wyćiągne to będzie Mnie gorzej bolało,będą dziury w kościach i że lepiej jej nie wyciągąć..*/PROSZE O PORADE,PONIEWAŻ NIE WIEM CO ROBIĆ,A NIE CHCE ŻYĆ Z TA PŁYTKĄ...:( Z GÓRY DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Najczęściej takie płyty wyciąga się po około 6-9 miesiącach od zabiegu. Jednak decyzja co do usunięcia takiej płyty podejmowana jest indywidualnie i skoro ortopeda zadecydował o jej pozostawieniu to zapewne tak musi być. Oczywiście zawsze w tej sprawie można poradzić się innego ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi