Gość Weronka Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Panie doktorze od kilku msc mam problemy z żołądkiem(jest coraz gorzej),nadmierna zgaga nawet po zwykłej kromce z masłem,wzdęcia,bóle nadbrzusza,odbijania i wracanie treści żołądka.Cały czas lece w dół z wagą i jest bardzo blada.Lekarz stwierdził podrażnienie żółądka a 10 lat temu miałam helicobacter,objawy się różniły miałam tylko ból,czekam na gastroskopie już2 msc ,co to może być ja już prawie wszystkie produkty odrzucam .Czy jest możliwe by to był powrót bakteri?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Na pewno trzeba wykonać gastroskopię, która do końca wyjaśni przyczynę dolegliwości. Raczej powodem dolegliwości nie są bakterie, ale być może przepuklina rozworu przełykowego. W przypadku tej choroby czasami leczenie zachowawcze jest nieskuteczne i należy ten stan leczyć chirurgicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Weronka Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Bardzo dziękuje bardzo panie doktorze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi